Κεντρικά Γραφεία :
Τηλέφωνο :

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

30/04/2024

Η διαδικασία της ανακαίνισης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του έργου και το επίπεδο εκτέλεσης που επιθυμείτε. Παρόλα αυτά, σε γενικότερες γραμμές, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που ισχύουν για όλες τις ανακαινίσεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα μίας ανακαίνισης.

Αρχικά, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στον χώρο, πρέπει να διευκρινιστούν οι αλλαγές που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να πραγματοποιηθούν στο ακίνητο και να γίνει η μελέτη από τους ειδικούς. Στη συνέχεια, εκτιμάται το κόστος, και δημιουργείται ένα χρονικό διάγραμμα και κοστολόγιο των εργασιών που πρόκειται να γίνουν.

Πρώτο βήμα των εργασιών είναι οι καθαιρέσεις και οι αποξηλώσεις καθώς και η αφαίρεση όλων των υφισταμένων υλικών που δεν θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στο έργο. Ακολουθεί η πιθανή κατασκευή νέων χωρισμάτων, με την οποία η διαρρύθμιση του χώρου μετατρέπεται στην επιθυμητή, δηλαδή σε αυτήν που ορίζεται από το τελικό σχέδιο. Τα υλικά και οι δομές που αφαιρέθηκαν μετέπειτα θα αντικατασταθούν με νέα.

Στη συνέχεια, ακολουθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επισκευή συστημάτων που συνδυάζουν μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αυτές αφορούν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, τη θέρμανση, τον αερισμό, τους αυτοματισμούς καθώς και την εφαρμογή τεχνολογιών και μεθόδων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής του.

Παράλληλα, μπορούν να εκτελούνται και εργασίες που σχετίζονται με τα υδραυλικά του κτιρίου και την αποχέτευση. Στο στάδιο αυτό, γίνονται εργασίες όπως η επισκευή υδραυλικών προβλημάτων, η αλλαγή σωληνώσεων, η επισκευή ή η αντικατάσταση αγωγών και η εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος και των απαραίτητων εξαρτημάτων του λουτρού.

Ακολουθούν οι εργασίες που αφορούν το δάπεδο και τις επιφάνειες του χώρου. Πραγματοποιείται η τοποθέτηση της επιδαπέδιας επένδυσης, με πλακίδια ή ξύλο, ή συντηρείται η ήδη υπάρχουσα. Ακόμα, αντικαθίστανται τα κουφώματα, οι εσωτερικές πόρτες και η εξώθυρα, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Ως τελική διαδικασία θεωρείται η τοποθέτηση των επίπλων καθώς και ο χρωματισμός και η διακόσμηση του χώρου. Οι εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση των ντουλαπών και των ερμαρίων καθώς και ο χρωματισμός του χώρου.

Όλες οι ανακαινίσεις ολοκληρώνονται μετά τον τελικό έλεγχο της καλής λειτουργίας όλων των καινούργιων εγκαταστάσεων και τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των καινούργιων κατασκευών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για σχετικά θέματα.

Σχετικά Άρθρα